Dobrý den,chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nějakou mezinárodní SIM kartou a případně jestli byste mi věděli nějakou doporučit na prozkoumání.Pro úvod začnu se sebou:Před mojí poslední cestou, na které jsem plánoval navšívit vícero států, jsem si pořídil SIM od Surfroam. SIM dorazila rychle, byla zdarma (resp. za 15€, ale tato částka mi zůstala v podobě kreditu na SIM).Jednalo se však jen o datovou SIM, a tak se mi nikdo nemohl dovolat, což byl občas (u Ubru, Lyftu) problém. Já jsem telefonoval přes mobilní data - koupil jsem si 5€ kreditu na Skype, což mi postačilo.  Nebylo to ideální, ale fungovalo to. Podpora zemí je super, rovněž tak cena za data (až na výjimky). Ve výsledku se mi to tedy vyplatilo víc, než kupovat v každém státu sim zvlásť.Jaké máte zkušenosti s intl. SIM vy? Víte o něčem lepším a cenově srovnatelně dostupném?  Předem díky za názory a přeji hezký den.  .

Mezinárodní SIM karta

Založil ve fóru Co se nevešlo

Dobrý den,


chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nějakou mezinárodní SIM kartou a případně jestli byste mi věděli nějakou doporučit na prozkoumání.


Pro úvod začnu se sebou:

Před mojí poslední cestou, na které jsem plánoval navšívit vícero států, jsem si pořídil SIM od Surfroam. SIM dorazila rychle, byla zdarma (resp. za 15€, ale tato částka mi zůstala v podobě kreditu na SIM).


Jednalo se však jen o datovou SIM, a tak se mi nikdo nemohl dovolat, což byl občas (u Ubru, Lyftu) problém. Já jsem telefonoval přes mobilní data - koupil jsem si 5€ kreditu na Skype, což mi postačilo.  Nebylo to ideální, ale fungovalo to. 


Podpora zemí je super, rovněž tak cena za data (až na výjimky). Ve výsledku se mi to tedy vyplatilo víc, než kupovat v každém státu sim zvlásť.


Jaké máte zkušenosti s intl. SIM vy? Víte o něčem lepším a cenově srovnatelně dostupném?  


Předem díky za názory a přeji hezký den. 

0

MTX. Horší pokrytí. Občas lepší cena (s DPH se nedostaneš pod 0,02 € / min).

0 Citovat

Kyivstar u mňa vedie. 1-2 eurá za 100MB a už sa znovu sa nabiť aj zo zahraničia. Teraz ju testujem v Dubaji, kde by som platil 3 eurá za 1MB so slovenskou sim

0 Citovat

Tak tak, Kyivstar je na data roaming super, vyzkoušeno v Kazachstánu, Turecku a teď v Makedonii.

0 Citovat

Mne staci MTX, nema sice pokrytie ako Surfroam ,ale moje oblasti zaujmu su tam :) Nebol problem v Albansku, Ciernej Hore, Kazachstan, Filipiny ... simka 5 € so 7 € kreditom.

0 Citovat

hodil jsem přehled datových SIM karet do tabulky: https://www.literak.cz/2019/03/p...sim-karet/

0 Citovat

Kyivstar vypadá zajímavě, ale chápu to správně, že musím platit měsíční paušál pro Ukrajinu? Nebo jsem přehlédl možnost nemít paušál a čerpat jen kredit (v zahraničí)?

0 Citovat

ano, ale ja mam nejaky za 90 hrivien a ked sa minie kredit tak sa nic nestane. dobijem znovu ked treba.

Inak mtxconnect ponuka uz aj eSim - takze majitelia najnovsich iPhone mozu otestovat

0 Citovat

Ahoj,Tonic  příští sobotu letím na víkend do Kyjeva..kde se dá prosím tě koupit ta  SIM karta...

0 Citovat

vsade :) aj na letisku

0 Citovat

😁 děkuji a jestli jsem to pochopil tak si jí můžu potom dobít přes jejich stránky..

0 Citovat

Který konkrétně? Když se dívám na jejich stránky, tak účtují buď měsíční nebo denní tarif, jestliže je tam nějaký kredit. Nenašel jsem tarif, kde by se platilo jen za spotřeovaná data.

0 Citovat

Ja to robím tak, že dobijem pred cestou 200-300 hrivien a už si to strhnú. Už kredit takýto nemajú, že platíš len za spotrebované dáta/volania.

0 Citovat

Hmm, tak to se mi nelíbí. Kredit, co nevyužiju, mi teda postupně zbytečně zmizí. Mě zatím nejlíp vychází ten Surfroam - je skoro všude, platíš jen spotřebovaná data a nejčastější cena je 10  € za 1 GB. Škoda že MTX má tak špatné pokrytí.

0 Citovat

Dobiješ vždy jen částku, která pokryje platbu na měsíční tarif, který si nastavíš. Já mám například nějaký za 75 hřiven (63 Kč), během toho si podle potřeby dobiješ hřivny na data roaming, 100 MB v Turecku nebo kdekoliv na Balkáně za 35 hřiven, tj. 30 Kč. Jsou to opravdu drobné a hlavně to vždycky fungovalo!

0 Citovat

Presne, surfroam je fajn, no niekedy treba manuálne v telefóne nastavovať APN správnu

0 Citovat

Mimochodem, Surfroam nedavno upravoval cenik - takze treba Kuba stoji misto 1,85€/MB ted jen 0,10€/MB.


https://surfroam.com/pages/rates/

0 Citovat

Peter Novak napsal(a):

Mimochodem, Surfroam nedavno upravoval cenik - takze treba Kuba stoji misto 1,85€/MB ted jen 0,10€/MB.


https://surfroam.com/pages/rates/

Kuba je celkem na prd. Ale třebas Egypt byl za 0.03 a je teď za 0.07


0 Citovat

Zdravím z intercity Lvov-Kyjev, pred pár hodinami v appke Kyivstar sa mi objavil zaujímavý tarif, ktorý som hneď aj aktivoval

Z-tariff, 55uah mesačne, teraz zadarmo


screenshot-2019-03-17-14-44-23-313-com-kyivstar-mykyivstar.png

0 Citovat

Mám ho taky. Jen je nabízený jen v určitých oblastech, Zakarpatí atd. Třeba v Kyjevě se nedá...

0 Citovat

Aha, dobrý trik. Inak slušná cena za novú sim kartu aj u Lifecell. Len tam neviem ako roaming. 10GB dát za 2 eurá


img-20190317-184909.jpg

0 Citovat

Přátelé, jen takový detail. Když vám přišla SIM od MTX, museli jste nějak přenastavovat telefon? Jde mi hlavně o využití v USA, nerad bych pak na letišti hrotil mrtvý telefon  :-)

O nastavení APN vím, ačkoliv mi nějak uniká smysl úkonu. Měl jsem za to, že telefon si sám najde optimální síť a nastaví se automaticky. (jsem telefonní analfabet, tak mě kdyžtak nebijte za nesmysly)
0 Citovat

no ved vyskusaj uz doma :) ked to pofrci v Cesku, tak by inde nemal byt problem aj ked skusenost s MTX v USA nemam skusenosti, aj na mape maju nejaku poznamku ohladom podporovanych pasiem v USA: 25, 26, 41; 

0 Citovat

No teď doma mi to šlape, to jsem rochodil podle návodu. Otázka asi měla směřovat právě k těm pásmům. O co jde? A kde to najdu v Androidu?

0 Citovat

priamo v telefone to myslim nenajdes, vygooglis podla modelu "LTE bands" alebo "3G bands"  Pozri napr. na GSM arene, alebo posli mdoel do spravy

0